Hercegovačka raštika sa suhim mesom

Isprobajte delicije tradicionalne hercegovačke kuhinje!

Kažu da je hercegovačka kuhinja ispunjena jelima za dušu i tijelo, inspirirana mediteranskim suncem i utjecajem Srednje Europe. Naši stari su dobro upoznati s delicijama i tradicionalnim receptima ove kuhinje, poput raštike, japraka, pole, izlivače… Svježe namirnice i polagani način pripreme zovu upravo takav način uživanja. Idealno za ovaj period kada nam se proljeće približava i traži da malo usporimo dok priroda cvjeta.

Od dugogodišnje tradicije hercegovačke kuhinje, odabrali smo nekoliko favorita koji će vas napuniti energijom, pružiti vam okuse koje su pripremali naši stari i s kojima ćete zakoračiti u sunčane dane koji su pred nama.

Ako nešto govori „tradicija“ to je raštika, a mi smo se odlučili za dva tradicionalna načina pripreme. Hercegovačka raštika sa suhim mesom i krumpirom odličan su izbor ako ste željni nečega na žlicu, a japrak za one koje raštiku više vole u sarmica obliku.

Za one koji su raspoloženi za meso, imamo nekoliko hercegovačkih recepata koji će vas oboriti. Pečena janjetina s pekarskim krumpirom odličan je izbor za svakog mesoljubca, a mostarska kalja s janjetinom i mostarski gulaš od junetine one koji vole da je meso meko „kao putar“.

Za prilog, tu je nezaobilazna cicvara – palenta sa sirom, odnosno palenta koja će preobratiti one koji (misle) da ne vole palentu. 😊 I naravno, nijedna hercegovačka kuhinja ne bi bila to ako ne uključuje razljevušu s krumpirom. Nemamo šta drugo reći, osim – morate probati!

Tjedan hercegovačke kuhinje

Delicije Tjedna hercegovačke kuhinje isprobajte na lokacijama: Avenue Mall, Arena centar, City Center One East, City Center One West, Centar Cvjetni, Max City Pula i Supernova Zadar.

Uživajte u pauzi s tradicionalnim okusima! Dobar tek 😊

#tjedanhercegovačkekuhinje

#foodie

#foodiedailyrestaurants