Novo u Foodie restoranima: specijaliteti Hrvatskog zagorja

Hrvatsko zagorje, regija bogata poviješću i tradicijom, prepoznatljiva je i po raznovrsnim receptima koji u cijeloj svojoj raskoši predstavljaju dušu i srce ovog kraja. Iduća dva tjedna, na svim našim zagrebačkim lokacijama, predstavljamo šest jela koja će te odvesti na nezaboravno putovanje okusa Hrvatskim zagorjem.

Zagorska juha – pravo bogatstvo povrća

Prvi obrok u ponudi je Zagorska juha puna raznovrsnih namirnica poput vrganja, šampinjona, krumpira, mesa, ali i ostalog povrća koji se savršeno upotpunjuju. Svakom novom žlicom ova bogata juha grije tijelo i dušu.

Heljda s povrćem – slasni zalogaji u svakom zrnu

Heljda, često zaboravljena žitarica, dolazi do izražaja u ovom jednostavnom, ali zdravom jelu. Pomiješana s raznovrsnim povrćem, heljda oživljava svoj jedinstveni okus i teksturu te čini izvrstan prilog sljedećem jelu na popisu.

 

Svinjski file Stubica – nezaobilazna delikatesa

Svinjski file Stubica jelo je koje će te osvojiti svojim karakterističnim okusom i sočnom teksturom. Mesnati file, punjen je suhim šljivama, a serviran je na umaku od vrhnja. Ovo jelo, poznato i kao Stubička pisanica, spoj je slanih i slatkih okusa koje vole sve generacije.

Krvavice s kupusom – izvor radosti za mesoljupce

Za one koji vole uživati u pravim mesnim specijalitetima, tu su popularne krvavice s kupusom. Uz hrskavu teksturu krvavica i slasni kupus, ovo jelo je samo za sebe prava gozba.

Zagorska kotlovina – okus tradicije u svakom zalogaju

Kotlovina iz Zagorja nije obična kotlovina. Svinjetina, krumpir i različito začinsko biljke stvaraju čaroliju na tanjuru, a pažljiva priprema daje ovom jelu neodoljivu dubinu okusa.

Zagorske zlevanke – mekani i mirisni slatki zalogaji

Za desert, pečemo čuvene Zagorske zlevanke. Pravi rustikalni desert, posut šećerom slatki je kraj svakom obroku.

Tjedan Zagorske kuhinje u Foodie restoranima nudi priliku za istraživanjem raznolikosti okusa i tradicije ove prekrasne regije. Svako jelo prozor je u bogatu kulinarsku baštinu Hrvatskog zagorja.