Foodie: Tjedan istarske kuhinje
Od ponedjeljka, 11.11., zagrebački Foodie restorani postaju gastronomska oaza posvećena autentičnim okusima Istre. Uroni u bogatstvo istarskih okusa, mirisa i jedinstvenih kombinacija koje čine ovu kuhinju posebnom.
Tjedan istarske kuhinje donosi vrhunska jela koja predstavljaju samu bit istarske kulinarske tradicije.
Istarski žgvacet s fužima – jelo koje očarava mirisom i okusom! Ovaj mesni ragu s fužima donosi bogatu, rustikalnu aromu koja evocira sve čari Istre.
Za ljubitelje morskih delicija, tu je svježa orada sa žara – uz savršeno pečeni riblji file, uživat ćeš u prepoznatljivom okusu Mediterana.
Maneštra – kultno jelo istarske kuhinje spaja različite vrste povrća, mahunarki i mesa u bogat i hranjiv obrok koji grije dušu i tijelo.
Pljukanci s pršutom i kozicama – ljubitelji tjestenine obožavat će uvijek popularne pljukance.
Za one koji više vole mesne specijalitete, pripremili smo svinjski file s tartufima i gljivama koji pretvara svaki zalogaj u nezaboravno iskustvo.
Na kraju, za pravi mediteranski ugođaj, ne propusti peku na morski način.
Vidimo se u Foodie restoranima!