Food Avenue preporuke

Food Avenue preporuke: Pasta Fasta, Mex i Wok Me

Vrijeme je za istraživanje, degustiranje i putovanje okusima oko cijelog svijeta. Tri destinacije u Food Avenue i šest sočnih preporuka. Italija, Meksiko ili Azija? Prvu postaju biraš sam, a mi ti donosimo sve što trebaš znati.

Pasta Fasta: Ravioli Gourmet s pancetom i suhim šljivama i Piletina Pesto Genovese sa špinatom

Italija nam je najbliža pa ju predstavljamo prvu. Na jelovniku Paste Faste naći ćeš preporuke koje odišu talijanskom tradicijom i kvalitetom lokalnih proizvoda. Ravioli Gourmet s pancetom i suhim šljivama nude spoj slatkog i slanog okusa te mekane i sočne teksture. Šalša od rajčice s dodatkom gljiva i hrskave pancete upotpunjuje bogati okus punjenih Aurelia raviola.

Druga preporuka na jelovniku je popularni Pesto Genovese s dodatkom piletine i neizostavnog svježeg špinata koji pruža idealnu dozu svježine. Kremastu teksturu jela postigli smo s vrhnjem za kuhanje, mlijekom i upotpunili ribanim tvrdim sirom.

 

Mex: Chilli Con Carne Tortilla i Tofu Vege Tortilla

Nakon Italije, zapali za Mexico! Chilli Con Carne Tortillu s bogatim okusom umaka, dodatkom crvenog graha, kukuruza i mljevene junetine kombiniramo s raznovrsnim svježim sastojcima poput salate, mrkve, paprike i cherry rajčica. Naravno, u tortilju je dodan i neizostavni sir gauda, a za hrskavost je zaslužan prženi luk.

Za laganiji obrok, ali jednako ispunjen raznovrsnim sastojcima tu je Tofu Vege Tortilla. Dimljeni tofu, kukuruz, grah i grill povrće u šalši upotpunili smo s neizostavnim guacamole umakom. S dodatkom prženog luka ni u ovoj tortilji hrskavosti neće nedostajati.

Wok Me: Panang Curry i Kung Pao svinjetina

Završavamo naš kulinarski put na Dalekom istoku s Wok Me preporukama. Panang Curry s pečenim pilećim fileom, svježom paprikom i Panang curry umakom predstavlja savršenu ravnotežu za ljubitelje začinjene hrane. Panang je vrsta crvenog tajlandskog curryja koji sadrži slatke i slane note s jedinstvenim okusom limete.

Druga preporuka, Kung Pao Svinjetina s teriyaki i BBQ umakom pruža uzbudljivu kombinaciju slatkog i pikantnog okusa. Dodatak kikirikija daje hrskavu teksturu ovom popularnom jelu i raznovrsnom wok povrću.

U Food Avenue, svaki novi zalogaj je putovanje kroz raznolike okuse i kombinacije. Istraži naše preporuke po cijeni od 6,90 eura, a ako uz preporuku uzmeš i piće, sve možeš dobiti po promotivnoj cijeni od 7,70 eura.